Varmende, herlig kyllingsuppe

Kona blir veldig stolt av sin egen matlaging når Kokken spiser FEM porsjoner av maten hun lager 🙂 Til og med eldstemann spurte etter en porsjon til – DA er middagen vellykket 😉 Trines Matblogg er en stor inspirasjonskilde, og etter å ha sett oppskriften på «Indisk Kyllingsuppe» – måtte den lages – med litt modifikasjoner.

Til en stykk veldig sulten voksen, en stykk normalt sulten voksen og tre barn ble det brukt:

1 stk rødløk
2 fedd hvitløk
1 bit ingefær
1/4 grønn chili
1 grønt eple
3 gulrøtter
1 boks kokosmelk
2 1/2 kyllingfilet
2pk nudler
1pk kyllingbuljong + 1l vann
Gurkemeie-, paprika- og tandoori-krydder, salt og pepper etter smak
Fersk koriander

Skjær kyllingen i terningen og stek de i olje og/eller smør til de er gyldne, men ikke gjennomstekt. Legg disse til side. Skjær løken i tynne båter, hakk hvitøk, chili og ingefær. Skjær eple og gulrøtter i tynne strimler eller må biter – det du måtte ønske .

Stek løk i olje og/eller smør på middels varme til den er myk og blank, tilsett hvitløk, ingefær og chili og surr videre i noen minutter. Tilsett krydrene (smak deg frem – her brukte vi 1ts gurkemeie og paprika og ca 2-3ts tandoori) og surr såvidt videre. Så har du i eple i strimler, gulrøtter i strimler og steker ett par minutter. 

Hell i boksen med kokosmelk, vann + buljongterning og kok opp. La dette putre til gulrøttene er myke, det tar ca 5 minutter. Bryt opp nudlene og legg de i. Ta kjelen av panna og tilsett kyllingen og hakket koriander. Nå kan den bare stå og trekke i 4-5 minutter.

Servèr og nyt! 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s