Frityrstekt svor – juleribba i ny drakt!

Ok, har du først prøvd dette så kommer du ALDRI til å slite med svoren på ribba noen gang igjen. Dette var både magisk, spennende og utrolig digg!

Selve ribben ble lagt i sous vide-maskin hele dagen og ble utrolig saftig og mør.

Svoren ble skjært av ribba før kjøttet gikk i vannbad. Huden/svoren ble først kokt en god stund i vann. Litt vanskelig å si eksakt tid, men det ble ca et par times. Den skal krympe sammen og fettet slippe litt. De blir veldig skjære på dette stadiet, så vær forsiktig når fettet skrapes vekk før de må inn i ovn til tørking. Så ble de tørket i ovn på 75 grader helt til svoren ble hardere og nesten alt fettet smeltet vekk. Kan være lurt å fjerne litt fett underveis, samt å skjære den i passe store biter før de legges på bakepapir inn i ovnen. Jeg tipper dette tok minst tre timer. Overflaten skal være tørr og ikke fettete.Legges over på tørkepapir når der er ute av ovnen.

Olje (raps eller solsikke)  ble varmet opp i en gryte, og svorbitene ble fritert en etter en. Det er her det magiske skjer. De popper opp og blir svære og sprø – akkurat som bacon chips! De må legges rett over på tørkepapir og strøs med salt og pepper. Så er det bare å nyte som snacks ved siden av den møre ribba – sammen med alt det andre tilbehøret som hører julen til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s