Panering av fisk aka. hjemmelagde fiskepinner

den

Dette smaker, som barna sier, TUSEN ganger bedre enn kjøpefiskepinner. Og det har de jammen rett i 🙂

Fersk, hvit fisk er å foretrekke, men det er ikke noe i veien for å bruke frossenfisk! Bare pass på at den er ordentlig oppting så det ikke trekker ut vann når du frityrsteker den. Legg den på tørkepapir eller kjøkkenhåndle og tørk alle sider av fisken før den paneres.

Skjær den i akkurat slike biter som du foretrekker – her er en filèt skjært i ca fire lange stykker.

Du trenger tre boller. En med mel, salt og pepper (eller annet krydder du foretrekker), en med egg, og en med panko.

Legg fisken først i bollen med mel, dekk hele fisken, så over i bollen med egg, og til slutt i bollen med panko (kan evt. bruke Griljermel men det gir ikke like bra resultat). Legg de så over på en rist til du er ferdig.

Så over til det skumle – nemlig frityr! Bruk en stor kjele og hell i nok olje (soyaolje er fint til dette) til du vet det dekker fisken ganske godt. Test om oljen er varm nok ved å legge en tresleiv i kjelen. Bobler og bruser det rundt trelseiva, er nok oljen varm nok. Det skal frese godt når du legger fisken nedi. Det kommer også til å frese litt ekstra når vannet trekkes ut av fisken, for det skjer uansett, så hold litt avstand. Ta de opp når de er passe gyldne, legg de på tørkepapir så de får rent av seg litt fett. Stek gjerne en 2-3stk om gangen, avhengig av hvor stor kjele du har.

Vi har pleid å servere dette som fingermat med stekte potetsticks, oppskjærte grønnsaker og ketchup eller aioli.

Enjoy!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s