Fish and chips

Dette må være den beste middagen – noensinne. Så ærlige kan vi være 🙂 Familien som var på besøk deler nok samme mening.

Etter å ha sett på Hellstrøms Kjøkken på TV3 måtte vi teste hans tempuraoppskrift. Vi har prøvd flere forskjellige oppskrifter på dette før, men aldri fått ett så bra resultat.

Det eneste å være redd for i denne retten, er den varme oljen – men med litt kontroll og ett lokk i nærmeten er du helt trygg! Bare pass på at varm olje + vann ikke er spesielt gode venner!

Vi skjærte skrei opp i små stykker som ble vendt i maizena. Dette for å få fisken mest mulig sprø. Brukes det frossen fisk, må denne tines helt og tørkes godt av slik at mest mulig vann forsvinner fra fisken. Etterpå dyppes en og en fiskebit i tempurarøren før den legges direkte i olje som er varmet til ca 150 grader. Legg de ferdig friterte fiskestykkene på ett stykke tørkepapir for at fettet skal renne av.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Tempuradeig:
90 g hvetemel
60 g maisenna
1 egg
3/4 dl fløte
1 1/2 dl vann
3 ts bakepulver

Vi serverte fisken med hjemmelaget chips. Dette var vanlige kokefaste poteter (Beate) som ble strimlet og lagt i vann dagen før for at mest mulig stivelse skal trenge ut fra potetene.

Hjemmelaget ketchup, aioli og ertepurè ble tilbehør denne gangen. Ettersom vi lagde dette i vår nye Thermomix legger vi ikke ut oppskrifter i denne omgang – men oppskrift på aioli ligger i link fra forsiden på bloggen.

PS: det ble jammen helt tomt!

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s