Flanksteak, gnocchi og Västerbottensost

Lørdag ble grilldag. Vi liker å gjøre klassiske retter litt annerledes.

DSC01982

Helgens «biff og bernaise» ble servert som grillet flanksteak, gnocchi med en fantastisk svensk importost, langtidsgrillet, smeltet løk og grillede gulrøtter med urter. Bernaisen ble laget i Thermomix, så oppskrift på den ligger inne på maskina. (Blir alltid perfekt, forresten – bare den ene sausen er verdt maskina alene 😉 ).

DSC01979

Osten kan kjøpes hos Oluf Lorentzen. De er ett importengros som har ett enormt utvalg av både norske og importerte oster, spekemat og søtsaker du som regel finner på andre siden av kloden. Ta en titt i Produktkatalogen for 2018. 

Smeltet løk høres kanskje rart ut, men det går ut på at du legger hele løk, med skall og alt – direkte på grillkull. Der må de gjerne ligge en times tid. Etterpå fjernes skallet, de deles i to og får en runde i stekepanna med smør/olje, litt eddik og litt salt.

DSC01985

DSC01989

Gulrøttene ble rett og slett lagt hele i aluminiumfolie med kun masse ferske urter. Behold skallet på, men vask av eventuell jord.

Gnocchi legges i kokende vann, og kokes til de flyter opp. Hell av vannet. Du kan godt gjøre dette dagen i forveien, de kan oppbevares ferdig kokt i kjøleskapet. Brun smør i en panne, legg i ferdig kokt gnocchi og stek til de får en gylden og sprø skorpe. Nå er det på tide å tilsette ost, så mye du vil. Osten smelter og blir seig og digg!

DSC01992

DSC01991

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s