Rabarbrasirup

I år ble rabarbraen plukket FØR St.Hans – da er den best! Det ble faktisk et par kilo, og halvparten ble gjort om til rabarbrasirup. Kona er ikke så gla i å safte – for mye styr. Men sirup som blandes ut med vann er jo bare så mye enklere! Fulgte oppskriften fra Mat På Bordet til punkt og prikke, og resultatet ble kjempebra. Passe syrlig, passe søt!

For å lage ca. 1 liter rabarbrasirup trenger du

  • 1 kilo rabarbra
  • 400g sukker
  • 0.5l vann

Litt vaniljeessens eller vanlijepulver er også veldig godt å blande i. Bruk da bare få dråper eller ca 1/4ts

Skjær rabarbaren i bitstore biter og ha de i en kjele med sukkeret. Tilsett 1/2 liter vann og sett over middels varme. Kok det sakte opp under omrøring, sukkeret skal ‘smelte’ i væsken før det begynner å koke. La sirupen få en oppkok, sett ned varmen og la det småkoke en halvtimes tid. Rabarbaren skal være helt mør.

Hell alt gjennom en sil, og la sirupen renne av. Hell det så i en varm, sterilisert flaske eller glass og sett på lokk. La det avkjøle helt og oppbevar så i kjøleskapet. Sirupen holder seg et par ukers tid.

Den er ikke fryktelig sterkt, så smak deg frem til blandingsforhold. Her ble det ca 1 til 4.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s