Hjemmelaget pasta

Det er enklere enn man skulle tro!

100 gram mel per egg.

En liten dæsj olivenolje og en liten klype salt.

Lag gjerne deigen dagen i forveien 🙂

Legg melet i en haug på kjøkkenbenken, lag en grop og knekk eggene oppi, tilsett olje og salt, bruk en gaffel for å blande alt sammen, gå deretter over til å kna en god stund. Gummihansker er ypperlig til dette formålet. Deigen skal være smidig, ikke tørr og ikke klissete. En times hvile i kjøleskapet vil gjøre deigen enda smidigere.

Sett sammen pastamaskinen og kjør deigen igjennom. Start på størst åpning (1), kjør igjennom denne et par ganger før du stiller inn på smalere helt til du får en tynn deig (9). Her ble det laget «tagliatelle» så når deigen var tynn nok, satt jeg på ekstratilbehøret og kjørte den igjennom så det ble lange remser av pasta. Strø gjerne litt mel og bland pastaen litt sammen før det kokes til ønsket konsistens i lettsaltet vann.

 

Vips!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s