Grønnsakscurry

last ned.pngGod torsdag – og god Halloween.

I går hadde vi en fantastisk curry-rett med søtpotet. Det må være den nye favorittgrønnsaken. Både kokt, stekt, frityrstekt, bakt kald eller varm. Søt, myk og full av smak!

I går ble det hvitløk, syltet rødløk (bruk gjerne rå, men vi hadde ett helt glass med syltede løk vi må få spist opp), purre, ingefærred curry paste, kokosmelk, søtpotet, soyabønner, paprika, lime og grønnsaksfond som ble en helg magisk gryte, servert med kokt ris.

Først ble hvitløk, rødløk, paprika, ingefær og purre surret i litt olje, 3-4 min. Her hakker og kutter du i biter som du vil. Så tilsettes så mye red curry paste som ønskes, noen er veldig sterke, andre er mildere, det spørs hva du kjøper. Men 2ss burde til for å få den gode curry-smaken. La dette surre med et minutt, så tilsettes fond (eller buljongterning), med litt vann og kokosmelk. Denne gryta tykner ikke veldig mye, så ikke ha i for mye væske. Etter 3 min tilsettes søtpotet, disse trenger 7-10 min for å kokes møre. Helt til slutten tilsettes soyabønner, eller andre bønner, smak til med sukker, salt og pepper.
Serveres med ris, brød eller annet tilbehør.

TRICK OR TREAT?!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s