Panna Cotta!

I går la vi ut noen bilder på Facebook og lurte på om folket kunne gjette hva vi lagde. Og vi kan si at det var verken rabarbrasuppe-, pai eller vaniljeis. Det var Panna Cotta med en pasjonsfruktbunn og rabarbraskum på toppen. Høres kanskje vanskelig ut, men det er det absolutt ikke. Panna Cotta hører vel ikke til de mest spennende dessertene, men ettersom det er så enkelt, så lite tidkrevende og så godt – er det verdt å prøve – ofte 🙂

Hovedoppskrift til 4 gode posjoner er:

1dl sukker
5dl fløte
4 plater gelatin
1 vaniljestang eller 1/2ts ekte vaniljepulver

Legg gelatinplatene i kaldt vann mens det andre varmes opp. Hell fløte, sukker og vanilje i en kjele og varm opp til sukkeret er oppløst. Fjern vaniljestangen hvis det ble brukt.
Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de i den varme fløteblandingen.
Vi la pasjonsfrukt nederst før vi helte over fløteblandingen. Det var rett og slett en sukkerlake med litt vanilje og pasjonsfrukt. Denne ble satt i posjonsformer i fryseren så den stivnet litt før vi helte i føteblandingen og satt den i kjøleskapet til den stivnet.

Rabarbraskum lagde vi slik:

Kutt rabarbra opp i små biter og putt i en liten kjele, hell på sukker – mengden bestemmer du selv, men husk at rabarbra er surt! Tilsett hvitvin så det dekker og sett til koking. Kok til rabarbraen er mør, og dra kjelen av plata og la den trekke til den er litt kjøligere.
Sil av og sett «suppa» i kjøleskapet.

Når den er kald – tilsett en eggehvitte og kjør til skum med stavmikser.
Legg dette på toppen av den stivnede panna cottaen og server!

20170525_200609

Digg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s