Kombucha, Jun og FireCider

den

Jepp, vi driver med mye «rart». Men alt dette rare er gøy! Spennende og nytt. Kombucha og jun er noe Kona har holdt på med en stund. For dere som ikke vet hva det er så er det en fermentert, kald te. Kombucha er laget på svart te og sukker, mens Jun er laget på grønn te og honning. Teen får, etter opptil noen uker i glass, en syrlig smak av eddik, men den kan smaksettes i det uendelige. Teen inneholder masse gode probiotiske bakterier som er veldig godt for tarmen og magen.

Den lages ved hjelp av avkjølt te, men man trenger også en SCOBY. Dette er en slimete, rund gjærklump, som vokser og lager SCOBY»barn» ved hjelp av sukkeret eller honningen. Høres kanskje sært ut, men det er nesten det samme som å brygge øl!
Det kommer steg-for steg-oppskrift senere, akkurat nå ligger SCOBY’ene i ett lite hotell og venter på neste tur.

Under prosessen dannes det kullsyre, og denne drikken smaker himmelsk på en varm sommerdag i ett glass med isbiter. Du kan se på det som en supersunn brus!

Ettersom SCOBY’ene formerer seg, har jeg ofte mange på lager. Bare si ifra hvis noen vil ha! Send PM via vår Facebookside!

20180605_190322

Det er gøy å eksperimentere på kjøkkenet. Spesielt når man lager noe med mange helsefordeler, som i tillegg smaker godt. Fire Cider var noe jeg kom over på en blogg i går. Dette er ett «remedy» – en slags hjemmelaget medisin som går mange hundre år tilbake i tid. Man kan variere i det uendelige, men det pleier som regel å være ingefær, chili og en god del urter. Hovedingrediensen er eplecidereddik. Ikke visste jeg at eddik var så bra for kroppen! Det er nok også derfor Kombucha og Jun funker så bra for magen! Når denne blandingen står i ett lufttett glass i 4-6 uker, blir det skikkelig medisin! Den skal da siles over i flaske og kan holde seg i over ett år! Så kan man ta en shot hver morgen når høsten starter, eller som medisin hvis du blir syk.

I dette glasset ligger pepperrot, hvitløk, gurkemeie, kepaløk (vanlig gul løk), sitron, lime, persille, sitrontimian, timian, rosmarin, hel sort pepper, grønn og rød chili. Dette presses ned i ett glass for så å fylle på med eplecidereddik.

20180605_192931

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s