Snickers-kake – helt uten sukker!

Etter å ha ramlet over denne oppskriften av Linda Stuhaug er vi helt solgt. Denne kaken lages annenhver uke (når barna ikke er hos oss, denne kaken er så god at den vil vi ha for oss selv 😉 🙂 ). Det føles ekstra stas ettersom den er sukkerfri, hvilket betyr at den kan spises midt i uka!

20190311_163706.jpg

180g salte peanøtter,
80g havregryn
7 store, saftige dadler – det blir ca 140g uten stein
2ss sukrin gold, eller annen søtning

Putt alle ingrediensene i en blender/kjøkkenmaskin med kniv. Kjør så lenge så peanøttene begynner å slippe olje, da vil massen bli ganske seig og kan formes uten å falle fra hverandre. Det kan ta alt fra 2-5min avhengig av maskinen.
Finn en passe stor form, 20x25cm gir en fin høyde. Dekk med plast eller bakepapir. Trykk bunnen ned i formen og sett den i fryseren mens du lager topping.

2,5 dl fløte
4ss sukrin gold
12g smør
25g sukkerfri sjokolade
en neve peanøtter

Ha fløte, sukrin og smør i en bolle som tåler mikro. Sett den i mikroen på full guffe i 2-7min. Her må du passe litt på, men den skal begynne å boble og koke og tykne. Når den har konsistens som yoghurt, er den ferdig. Brekk opp sjokoladen og rør denne i med en gang. Ta formen ut av fryseren, hell toppingen over, strø over peanøtter og sett den tilbake i fryseren en halvtime. Den kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager, men den er garantert spist opp før den tid 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s