Masseproduksjon

Noen få ganger har vi en hel DAG til rådighet. Istedenfor å bare ligge på sofaen og se tv (blir en del av det…), er det så mye smartere å stacke opp fryseren med bakverk! Denne gangen ble det tre forskjellige versjoner horn, og to porsjoner pestosnurrer. Ja, kremt, en stor porsjon kanelsnurrer også.

Har prøvd flere oppskrifter på horn, men jeg tror det beste resultatet er når man kjører inn smøret i terninger helt til slutt, slik som Trine gjør i sin blogg.

Horn:

1/2 kg hvetemel
1 ts sukker
3,5 dl melk, lunken
25 gram gjær
75 gram smør i terninger
Varm melken, bland det tørre i en bakebolle og hell over den lunkne melken. Kjør i 5-10 i kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett smøret i terninger og elt i ca 5 minutter til. Hev på et lunt sted til dobbel størrelse. Kjevle deigen til en rund leiv og del i 8 biter. Jeg lagde to porsjoner med ost og skinke, og en med ost og chorizo. Riv ost og skjær kjøttet i strimler. Det gjør ingenting om det tyter ut 😉
Rull de til horn, legg på stekebrett med bakepapir, pensle med sammenpisket egg, og strø gjerne på valmuefrø eller andre frø som du ønsker. Etterhev ca 1/2 time. Stek på 225 grader i 10-15 minutt, eller til de er godt gyldne. Avkjøl på rist.
Pestosnurrer:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s