Oksekraft

Oksekraft
1,5 Kg Oksehaler

2 gulrøtter, 1/4 sellerirot, 1 løk, 1/4 purreløk

1 ss tomatpurè

Begynn med å brune oksehalene i en panne, bruk soyaolje eller annen nøytral stekeolje for å få høy temperatur og en fin karamellisering av kjøttet. Når oksehalene har en fin gylden farge, legg de over i en passende stor kjele. Kutt løken i to, og legg den i stekepannen som nå er tom og stek til den også får en fin gylden farge. Legg den over i kjelen og tilsett selleri og gulrot i samme panne sammen med tomatpurè. Stek i ett par minutter og tilsett dette også i kjelen.

Tilslutt tilsettes purreløken (som er godt vasket) og alt dekkes med vann.

Det var selve jobben. Nå skal man rett og slett passe på at det alltid er vann som dekker, og at kraften småkoker. Fyll gjerne på med vann underveis, og ta av så mye fett av overflaten som mulig. Til dette bruker vi en øse og presser forsiktig under overflaten, så fettet renner ned i øsen. Kraften skal nå få småkoke hele dagen, helst 8 timer.

Når kraften er ferdig må den siles, og jeg vil anbefale at dere tar kjøttet av oksehalene før avkoket kastes. Dette kan brukes i gryter, taco eller hva som måtte ønskes.

VipsVaps –  og der har vi ferdig kraft. Her kan man produsere så mye som kjelen tillater, jo mer jo bedre. Kok gjerne kraften ned til den har godt med smak. Når kraften koker, fjerner vi vanninnhold og smakene blir kraftigere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s